Tirpitzbunkeren, Blåvand

Grundvandssænkning og vandforsyningsboring ved Tirpitzbunkeren i Blåvand

Fra 2015-2017 bygges Museumscenter Blåvand, et nyt museum bag Tirpitz-bunkeren. Museet er tegnet af den internationalt kendte, danske arkitektgruppe Bjarke Ingels Group. Åbningen er planlagt til foråret 2017.

I forbindelse med byggeriet har Vandfax lavet boring til grundvandssænkning samt boring til vandforsyning til det nye Museumscenter Blåvand. "Dette byggeri er enormt spændende og anderledes. Det har været spændende at være en del af, og jeg er sikker på, at det nye museumscenter vil tiltrække mange interesserede turister" siger Karsten Knudsen fra Vandfax.

Det kommende museum skal rumme udstilling om Atlantvolden, en udstilling om livet på vestkysten, og en af verdens flotteste ravsamlinger.

Følg byggeriet

Kigger du forbi, kan du følge med i byggeriet fra en udsigtsplatform. Du kan også følge byggeriet på Varde Museums hjemmeside her.

Om Tirpitz-stillingen

Den tyske bunker fra 2. Verdenskrig er bunkeren, der aldrig blev færdigbygget. Byggeriet påbegyndtes af den tyske besættelsesmagt 1944 som en del af Atlantvolden. Sammen med Hansted-batteriet i Hanstholm er bunkeren det største kystbatteri i Danmark. Anlægget fremstår i dag delvis som ruin.

Gennem en årrække var anlægget afspærret og blev blandt andet anvendt af Forsvaret til forsøgssprængninger. Den sydlige bunker i Tirpitz-stillingen blev åbnet for publikum i 1991.

Dato: 29.03.2016
Kategori: Grundvandssænkning, Vandboring, Vandforsyning
Tags: Boring, Grundvandssænkning, Underentreprenør, Vandforsyning

Kontakt Vandfax A/S

Vandfax er en pålidelig samarbejdspartner inden for grundvandssænkning. Kontakt os for et uforpligtende tilbud.

Ring på telefon 75 33 60 04 eller send en mail på adm@vandfax.dk. Vi glæder os til at høre fra dig.

Billeder fra vores arbejde ved Tirpitzbunkeren