Ny borerig har ”bestået sin jomfruboring” på Lolland

Vandfax' nye borerig fik sin "jomfruboring" hos Skovnæs Kartofler ved Maribo på Lolland.
Vandfax' nye borerig fik sin "jomfruboring" hos Skovnæs Kartofler ved Maribo på Lolland.

Skovnæs Kartofler lagde jord til den første boring

Ved Maribo på Lolland ligger Skovnæs Kartofler, som drives af Lars Skovdal Pedersen. Han er en af Lollands største kartoffelproducenter, og det var hos ham vores nye borerig netop nu har ”bestået sin jomfruboring”.

- Når der skal avles kartofler skal der også vand til markerne. Vi stod for at skulle have lavet ny vandboring, og blev anbefalet at tage kontakt til Karsten Knudsen hos Vandfax, siger Lars Skovdal Pedersen fra Skovnæs Kartofler og fortsætter. - Vi havde fået fortalt, at Vandfax har stor erfaring indenfor markvandsboringer. Deres ekspertise på området skulle vise sig at blive et godt og værdifuld bekendtskab for os. Karsten Knudsen fra Vandfax ved nemlig rigtig meget om både jordbundsforhold og lovgivningen indenfor vandboringer. Han foreslog derfor en lidt anden placering af vandboringen end først besluttet. Med de rette argumenter i hånden, fik vi af myndighederne lov til at flytte vores boring nogle meter, og det resulterede i en endnu bedre boring, end først planlagt.

- Vi fik lavet en tvillingboring, så vi både kan vande markerne og samtidig tappe vand til andre formål. F.eks. vaskning af kartofler. Denne mere effektive boring, giver også en besparelse fremadrettet og investeringen er tjent hjem i løbet af få år. At vi så fik ”æren” af at være de første til at få besøg af Vandfax’ nye borerig var en spændende proces. Fra at følge indkøringen af den nye maskine til at se resultatet: En vandboring der giver masser af vand, siger Lars Skovdal Pedersen. - Det er ikke sidste gang vi benytter os af Vandfax til at lave boringer.

Boringen er snart klar til brug

Borearbejdet er nu slut, og markvandsboringen er i testfasen. Snart monteres teknikken ved boringen, og så er den klar til at forsyne kartoffelmarkerne med vand, så høsten af nye kartofler kan sikres hos Skovnæs Kartofler.

Ny borerig hos Skovnæs Kartofler
Boret klar til at bore sig vej til vandet i undergrunden.

 

Skovnæs Kartofler ved Maribo på Lolland.
Skovnæs Kartofler ved Maribo på Lolland.